wtorek, 31 października 2017

Szybka fasolka


Za oknem robi się coraz zimniej, bardziej deszczowo i wietrznie, więc człowiek zaczyna myśleć o kolejnym rejsie. 😉

A skoro o rejsie, to i o gotowaniu na jachcie - więc czas na kolejny, przechyłoodporny przepis!


 Dzisiaj będzie więc przepis na szybką, łatwą i smaczną fasolkę po bretońsku

Czego potrzebujemy na 3 osoby:
  • 2 puszki białej fasoli
  • 1 puszkę krojonych pomidorów
  • 1 kiełbasę
  • sporą cebulę
  • sól, pieprz, paprykę słodką, chilli, majeranek, czosnek
 Podsmażamy kiełbasę z cebulką, następnie dorzucamy fasolkę i pomidory i doprawiamy do smaku. Polecam dodać duużo majeranku.  I gotowe!

3 komentarze:

  1. To najkrótszy przepis jaki kiedykolwiek czytałam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. faktycznie super szybka fasolka :) jeśli zabraknie fasoli w puszce to można przyspieszyć proces namaczania i gotowania roślin strączkowych dodając do wody trochę sody oczyszczonej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham fasolę w każdej postaci, nawet wypróbuje i taką. Brzmi bosko

    OdpowiedzUsuń